Pálfi Norbert 

Pálfi Norbert vagyok, 1991. május 21-én születtem Dunaújvárosban. A fotózás iránti szenvedélyem már 12 éves koromban felébredt, ami nem csak hobbivá, hanem életcélommá is vált az idők során. Ezt a szenvedélyt 2020-ban tovább erősítettem, amikor sikeresen zárultak tanulmányaim egy elismert budapesti fotós iskolában. Itt az évek alatt számos tehetséges fotóművésszel ismerkedtem meg, miközben a főváros vibráló kultúrális életében is részt vettem.

Jelenleg családommal a festői Komárnoban, Szlovákiában élek, ahol a Helios Fotoklub aktív tagjaként gyakran veszek részt a klub szervezte eseményeken és műhelymunkákon. Ennek keretében képeim már Kassán és Komáromban is megjelentek több csoportos kiállításon, amelyek közös alkotói folyamatok eredményeképpen jöttek létre.

Gyerekkoromban sok időt töltöttem az Alföldön, ahol a nyarakat dédszüleimnél töltöttem. Itt szerettem meg igazán a természetet, a végtelen mezők, az aranyló naplementék és a csillagos égbolt varázsa végérvényesen rabul ejtett. Ezek a korai élmények formálták meg azt a mély érdeklődést és tiszteletet, amit a természeti és vidéki tájak iránt érzek, és amelyek gyakran visszaköszönnek a fotóimban.

A fotózás számomra nem csupán az önkifejezés eszköze, hanem egy lehetőség arra, hogy megörökítsem a világ sokszínűségét, az emberi élet apró pillanatait és a természet lenyűgöző szépségét. Ez a művészet lehetővé teszi számomra, hogy új perspektívákat fedezzek fel, és megosszam a látottakat, átélt csodákat a nagyvilággal.

Folyamatosan törekszem képességeim finomítására és a vizuális kifejezőképességem bővítésére. A fotózás révén nem csak a jelen pillanatokat kívánom megörökíteni, hanem történeteket is elmesélni, ahol minden felvétel egy újabb fejezetet nyit.

Célom, hogy a jövőben még szélesebb körben bővítsem portfóliómat, új területeken is kipróbáljam magam, és részt vegyek nemzetközi projektekben.

Hiszem, hogy a munkáim hozzájárulhatnak a fotográfiai művészet gazdagításához és inspirálhatják azokat, akik hasonlóan lelkesednek ezért a csodálatos szenvedélyért.

A fotográfia számomra végtelen inspirációs forrás és örömforrás. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy képeimmel egyedi nézőpontból mutathatom be a világot, és ezen keresztül kapcsolódhatok másokhoz.

Volám sa Norbert Pálfi, narodil som sa 21. mája 1991 v Dunaújvárosi. Moja vášeň pre fotografovanie sa prebudila už vo veku 12 rokov a postupom času sa stala nielen mojím koníčkom, ale aj životným cieľom. Vášeň som ešte viac posilnil v roku 2020, keď som úspešne dokončil štúdium na renomovanej fotografickej škole v Budapešti. Počas rokov štúdia som sa stretol s mnohými talentovanými fotografmi a zúčastňoval som sa na pulzujúcom kultúrnom živote hlavného mesta.

V súčasnosti žijem so svojou rodinou v malebnom Komárne na Slovensku, kde som ako aktívny člen Fotoklubu Helios často zapojený do organizovaných udalostí a workshopov klubu. Vzhľadom na to sa moje fotografie už viackrát objavili na skupinových výstavách v Košiciach a Komárne, ktoré boli výsledkom spoločných tvorivých procesov.

V detstve som počas letných prázdnin býval u prarodičov. Práve tam som si naozaj zamiloval prírodu. Čaro nekonečných polí, zlatých západov slnka a hviezdneho neba ma definitívne uchvátilo. Tieto rané zážitky formovali môj hlboký záujem a úctu k prírodným a vidieckym krajinám, ktoré sa často odrážajú v mojich fotografiách.

Fotografovanie pre mňa nie je len prostriedkom vyjadrenia sa, ale aj možnosťou zachytiť rozmanitosť sveta, malé momenty ľudského života a úchvatnú krásu prírody. Toto umenie mi umožňuje objavovať nové perspektívy a zdieľať vidiecke čaro a zážitky s celým svetom.

Neustále sa snažím zdokonalovať svoje zručnosti a rozširovať moju vizuálnu vyjadrovaciu schopnosť. Prostredníctvom fotografovania sa snažím nielen zachytiť prítomné okamihy, ale aj rozprávať príbehy, kde každá fotografia otvára novú kapitolu.

Moje ciele do budúcnosti zahŕňajú rozšírenie môjho portfólia na širšie spektrum oblastí a zapojiť sa do medzinárodných projektov.

Verím, že moje diela môžu prispieť k obohateniu fotografického umenia a inšpirovať tých, ktorí sú rovnako nadšení pre toto úžasné umenie.

Fotografia je pre mňa nekonečným zdrojom inšpirácie a radosti. Veľkou cťou pre mňa je, že môžem prostredníctvom svojich fotografií predstaviť svet z mojej perspektívy.